Messi: Završite sezonu na najbolji mogući način, bolje pripremljen za Svjetsko prvenstvo

Messi: Završite sezonu na najbolji mogući način, bolje pripremljen za Svjetsko prvenstvo

Prijateljska utakmica Argentine protiv Estonije je u Španjolskoj. U prvom poluvremenu Messi je nosio   i dva puta je zabio. U drugom poluvremenu Messi je otvorio još jednim golom, a potom je postigao još dva gola. Na kraju je Argentina odličnom izvedbom Messija pobijedila Estoniju sa 5-0, a Messi je postigao svih 5 golova.

Ovo je drugi put u Messijevoj karijeri i prvi put u karijeri reprezentacije da je postigao pet golova u jednoj utakmici; u karijeri je postigao ukupno 769 golova, nadmašivši Pelea i drugo mjesto u povijesti; golovi reprezentacije u karijeri dosegli su 86. Posljednji put kada je Messi postigao pet golova u jednoj utakmici bila je pobjeda Barcelone 7-1 nad Leverkusenom u Ligi prvaka u sezoni 2011./12. Postao je i prvi igrač u natjecanjima Lige prvaka i reprezentacije. Ima igrača koji su sami postigli pet golova.

Messi je nakon utakmice na društvenim mrežama poručio kako su sezonu završili na najbolji mogući način. Argentina je osvojila Europsko prvenstvo i bolje se pripremila za Svjetsko prvenstvo. Veliko hvala svima koji su došli na stadion i onima koji su iz daleka došli podržati navijače. Nadam se da će se dobro odmoriti u ovoj utakmici i spremiti se za Svjetsko prvenstvo u svom nogometni dres.