Haaland gör tre mål för Norge

Haaland gör tre mål för Norge

Efter ett år kan Erling Haaland äntligen ta på sig den Norge tröja igen, och han gjorde två nyckelmål för laget. UEFA Nations Leagues gruppspel startade officiellt, Norge slog Schweiz med 2-1. Haaland har gjort mål i Norges båda matcher och hans återkomst har gett laget mycket självförtroende. I årets tävling har kraftpaketen Frankrike, Tyskland och Belgien varit underväldigande, medan Danmark, Nederländerna och Norge har tagit stora framsteg.

Ända sedan Erling Haaland tog på sig Manchester City tröja har Guardiola sagt till honom att fysisk styrka är grunden för att alltid springa på planen. Så i den här lågsäsongen har Erling Haaland stärkt sin kvalitet, och han vill inte bli påverkad av sin långa kropp. Norge har misslyckats med att kvala in till VM och Erling Haaland hoppas kunna göra skillnad i Nations League den här säsongen.

Bildandet av UEFA Nations League föreslogs av det norska fotbollsförbundets president Ingolf Harlan, så Erling Haaland hoppas kunna vinna den tredje ligan. De två sista mästarna i Nations League är Portugal och Frankrike, där Norge sällan når finalen.