Saints tränare Sean Payton bekräftar att han inte kommer att träna nästa säsong

Saints tränare Sean Payton bekräftar att han inte kommer att träna nästa säsong

Efter 15 säsonger med Saints meddelade tränaren Sean Payton på tisdagen sitt beslut att lämna laget nästa år. Amerikansk Fotboll Tröja

Payton tackade lagägaren Gayle Benson på en presskonferens för att hon gav sig tid att tänka. "Eftersom det här beslutet är viktigt och kommer att påverka många människor." Payton sa att han inte gillade ordet "pensionering" och uteslöt inte möjligheten att återvända till tränare i framtiden. Men "jag vill inte (träna) just nu". New Orleans Saints Tröja

"Jag vet inte vad nästa steg är heller", tillade Peyton och sa att rapporterna han hade kommunicerat med tv-media var osanna, men han medgav också att han kan vara intresserad av detta. 

Payton är tränaren med flest vinster i Saints historia, och efter att ha gått med i laget med Drew Brees säsongen 2006 vann de två Super Bowl tillsammans 2009. 2021 gick Saints med 9-8 och misslyckades med att ta sig till slutspelet för första gången på fem år.

Paytons NFL-tränarkarriär började med Philadelphia Eagles, där han arbetade som quarterbackstränare. Payton gick med i New York Giants två år senare och fungerade som quarterbackscoach och offensiv koordinator. Innan han gick med i Saints, fungerade Payton också som assisterande huvudtränare och passningskoordinator för Cowboys.